Vad är hundsport?

 

Hundsport är fritidsaktiviteter som utförs tillsammans med en hund, och en hund måste på något sätt vara involverad i sporten för att man ska få kalla det hundsport. Många av de som har hundar tycker om att syssla med hundsport till exempel för att det ger dem chansen att träffa andra hundägare samtidigt som de får aktivera sin hund. Många hundar tycker att det är mycket roligt med hundsport och de blir samtidigt stimulerade. Det är ofta mycket bra social träning för djuren samtidigt som det även är bra fysisk träning. Det finns många olika grenar inom hundsport och det kan vara klurigt att hitta rätt sport för ägare och hund.

 

Alla hundar passar inte inom alla sporter, de är individer liksom människor vilket gör att en del hundar är mer lämpade för vissa typer av sporter. Det kan även handla om enA Miniature Smooth Haired Dachshund running fast and flying through the air directly at the camera, in a grass field. rasstandard i vissa fall och om man har i åtanke att syssla med en viss hundsport innan dess att man skaffar en hund så kan det vara klokt att välja en ras som är passande inom den hundsport som man har tänkt sig att utöva. På så sätt optimerar man chanserna för att man ska lyckas inom hundsporten. Även om de flesta deltar i hundsport för att de tycker att det är roligt så finns samtidigt chansen att bli riktigt duktig i hundsport och dessutom vara med och tävla. Genom att delta i hundsporter kan både ägare och hund få välbehövlig motion samtidigt som man får ett starkare band till varandra.

Faktum är att din hund kommer att tycka om dig oavsett, det skadar dock inte att jobba på relationen genom att ni tillsammans gör sånt som både du och din hund tycker är roligt. När du har börjat att fundera på vilken hundsport som du vill syssla med så kan du gå in på SKK. Där hittar du bra förklaringar på de vanligaste hundsporterna och kan därmed sätta dig in i vilken typ av hundsport som kommer att passa just dig och din hund, du hittar även information om hur du anmäler dig till olika typer av hundsporter.

Leave a Reply

bookshelf