Flytta med hund

Att flytta med en hund är inte alltid helt lätt. Det finns så mycket man måste tänka på. Man måste hålla koll på alla hundens saker så att de kommer med till den nya bostaden. Det kan vara bra att packa allt viktigt till hunden i en kartong och märka den samt ställa den separat. Då vet man ganska snabbt var hunden har sina saker, sitt foder med mera. Sedan är det bara att flytta. Men så kommer man till det där med städningen. Då är flytten antagligen inte lika rolig längre.

Att städa själv

Man kan inte bortse från att det inte är speciellt roligt att städa. Vid en flytt är det ofta än värre. Då ska nämligen allt städas på en gång. Garderober, ugn, spis, kyl och frys. Allt ska göras rent. Många lämnar därför över all städning till proffs. Då slipper man dessutom göra om städningen själv om det är så att någon klagar på något.

Om man vill städa på egen hand gäller det att man sätter av en hel del mer tid än man tror till just städningen. Det kan annars vara så att man inte hinner städa ordentligt och då får man slarva. Risken finns att man då inte hinner städa ordentligt och då kan man få bekosta ett städföretag.

Anlita hjälp

Om man ska anlita hjälp med att flyttstäda kan det vara bra att se till att hunden har varit rumsren och inte gjort sina behov inomhus. Att behöva städa hundavföring som legat ett tag är både otrevligt och svårt. Det kan ha bildats fläckar som inte går att ta bort. När man anlitar flyttstädning i lund kan man alltid känna sig säker på att arbetet blir bra gjort. Bostaden kommer att se som ny ut och man kan se fram emot att flytta in på det nya stället utan att behöva tänka på den gamla bostaden något mer. Om någon sedan klagar på att städningen inte är bra utförd gör städföretaget om den utan att man som kund behöver betala något extra.

Det kan vara bra att berätta för företaget som ska utföra flyttstädningen att hunden har funnits i bostaden och att det kan finnas hår med mera kvar efter den. Då behöver inte allergiker komma och städa om besvären är stora.

Underlätta städningen

Det finns flera sätt man kan underlätta flytt och städning på. Man bör till exempel inte låta hunden sova i sängen innan flytten. Då är risken stor att möblerna är fulla med päls och måste städas extra. Om det är möjligt kan man också städa klart vissa rum och stänga dörren till dem. På så sätt slipper man tänka på att hunden går in där och släpper päls eller annan smuts.

Leave a Reply

bookshelf