Bör hunden sova i sängen?

Sover din hund i sängen? Frågan som delat hundägare världen över och som än idag debatteras flitigt. Den som sover med sina hundar i sängen kan inte tänka sig en natt utan dem medan de hundägare som föredrar hundarna på golvet inte kan tänka sig att dela säng med sina fyrfota vänner. Du som precis köpt valp bör ha i åtanke att valpen så småningom kommer bli större och det kommer vara oerhört svårt att lära den att sova på golvet som vuxen om den fått sova bredvid dig i den mjuka sängen som valp.

Fördelar med att ha hunden nära

Det finns ingen anledning att inte låta hunden sova i sängen, så säger en professor och bakterieexpert, i ett tv-program på bästa sändningstid. Hon menar på att de infektioner hundar kan drabbas av inte kan gå på människan och tvärtom. Håller du undan din hund från sängen på grund av diverse bakterier är det med andra ord helt onödigt. En hund i sängen gör dessutom att du lättare slappnar av och känner dig trygg samtidigt som den motiverar dig till att stiga upp tidigare på morgonen. Känner du dig trygg när du sover kommer du sova djupare vilket i sin tur ger dig mer energi. Är det dessutom kallt ute är hunden en extra värmekälla.

Nackdelar med att sova med sin bästa vän

Alla hundägare har någon gång somnat med hunden i en soffa framför teven och det är helt okej. Det är när hunden vill följa med in i sängen som problemen uppstår. Hundägare som föredrar när hunden sover på golvet motiverar gärna sitt val med att hunden smutsar ner lakanet och att det blir grusigt och äckligt. Om du vill ha din hund i sängen eller ej är helt upp till dig, vad du bör ha i åtanke är att hunden inte kan se skillnad på situation och situation, något som gör att den kommer bli förvirrad om ni i familjen inte kan komma överens om vad som gäller. Det är alltså svårt att låta hunden sova i barnens sängar men förbjuda den från att krypa upp hos de vuxna.

Leave a Reply

bookshelf